Hetedszer csapott oda a DVSC is

Munkatársunktól
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azután, hogy augusztusban Újpesten, a Vasasnál és a Ferencvárosnál is megköszönték a labdarúgócsapat vezetőedzőjének a munkáját, a bajnokságban a nevezett három együttesnél is gyengébben rajtoló – ami elég nagy „bravúr”… – Zalaegerszeg is beállt a sorba. Az NB I 7. fordulójában a ZTE még pénteken 5-1-re kapott ki Győrben, így hét forduló alatt csak egy pontot gyűjtött, és Csank Jánosnak is fel kellett állnia a kispadról. A klubvezetés, élén Nagy Ferenc elnökkel, szombaton délelőtt értékelte a helyzetet, és úgy döntött, hogy a szakmai stábon és a játékoskereten is változtat. Csank Jánosnak megköszönték hároméves zalaegerszegi munkáját, így azt, hogy a csapat a 2009/10-szezonban döntőt játszott a Magyar Kupában, és a következő idényben indulhatott az Európa-liga selejtezőjében is. A csapat az NB I-ben tavalyelőtt 5., tavaly 4. volt, ezek után az idei produkció nem kis hideg zuhany…
Csank szerződésbontásának a feltételeit ma pontosítják. Ekkor dől el, hogy a szakmai stáb többi tagja – Vass László pályaedző, Horváth Győző kapusedző – is távozik vagy sem. A csapatnak várhatóan a hét közepén lehet új vezetőedzője – nyilatkozta az MTI-nek Nagy Ferenc.
Csank János mindenesetre már elmondta, hogy korrekt volt az elválás, nincs benne tüske emiatt. A Zalasportnak úgy fogalmazott: biztosan nem lesz jó ajánlólevél számára az idei hét forduló, de nyitott új feladatokra.
A Videotonnak egy régi feladat továbbra is megoldhatatlan: a bajnokcsapat legutóbbi kilenc idegenbeli bajnoki mérkőzése (ebben a tavalyi év vége is benne van) egyikén sem tudott nyerni, három döntetlen mellett szombaton hatodik vereségét könyvelhette el Székesfehérvárról kimozdulva. Az idén már Paulo Sousa által irányított alakulat a Honvédtól kapott ki 1-0-ra, igaz, egy szabályos gólját nem adta meg Kassai Viktor játékvezető.
A Győr és a Debrecen már tizenegy ponttal húzott el a Videotontól a bajnoki tabellán, mert a DVSC tegnap hazai pályán 3-2-re verte az Újpestet, s szintén pontveszteség nélkül áll. A végeredményhez képest simább volt a debreceni győzelem.
A lebontás előtt álló Puskás Ferenc Stadionban az utolsó rangadón a Vasas tegnap 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost. A találkozóra csak háromezren látogattak ki; a rendezők bizony nem így kalkuláltak előzetesen…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.