Hollóházán újra gyártják a porcelánt

Tolcsvai L. László
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megmenekült a nemzeti értékeink közé tartozó hollóházi porcelánmanufaktúra. A kormány úgy döntött, hogy a száz százalékban állami tulajdonú cég utódját szeptember 1-jén újraindítja. Tegnap le is zárult a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. felszámolása, helyette Hollóházi Hungarikum Kft. néven indítják be az új üzemet. Pálfi József, az új cég ügyvezető igazgatója elmondta: e hét csütörtökön a kétszáz elbocsátott dolgozó közül kilencvenen azonnal munkába állhatnak. A Hollóházi Hungarikum Kft. célja, hogy folytassa a hollóházi porcelángyártást, egyben visszatérjen az évekkel ezelőtt meghonosított hagyományokhoz, a kőedény és finomkerámia előállításához. Ez utóbbinak köszönhetően Pálfi József szerint egy éven belül visszaállítható a korábbi foglalkoztatási szint a településen, vagyis ismét kétszáz fővel működhet az üzem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.