Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Hősökként fogadták Sarkozyéket Líbiában

Hírösszefoglaló
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valóságos hősökként fogadták Líbiában tegnap Nicolas Sarkozyt és David Cameront. Bengáziban ünneplő tömeg fogadta a két vezetőt. Mind a francia elnök, mind a brit kormányfő változatlanul feladatnak tartja Moammer el-Kadhafi bujkáló líbiai vezető üldözését és elfogását. Közös tegnapi sajtóértekezletükön, amelyet az Átmeneti Nemzeti Tanács két fő vezetőjével, Mahmúd Dzsibríllel és Musztafa Abdel-Dzsalíllal együtt tartottak, Nicolas Sarkozy francia államfő „veszélynek” nevezte a felkelők tripoli bevonulása óta rejtőzködő Kadhafit, hozzátéve, hogy „van egy befejezni való munka”.
– A NATO líbiai kötelezettségvállalása nem ért véget – idézte az MTI Sarkozyt.
A Kadhafi-párti erők létszámának mintegy tizenöt százaléka továbbra is akcióképes, elsősorban Tripoliban és Szebhában – mondta tegnap Vincent Tesniere francia tábornok, a NATO többnemzetiségű légi vezérkarának főparancsnok-helyettese. A katonai vezető elmondása szerint ezeknek az erőknek a java a Tripolitól Szebháig (Tripolitól 400 kilométerre délre), illetve Szirt kikötőjéig (Tripolitól 360 kilométerre keletre) húzódó övezetbe összpontosul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.