Hurrikán csapott le Amerikára

Hírösszefoglaló
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelték New York egyes részeinek kiürítését a közeledő Irén hurrikán miatt helyi idő szerint pénteken; korábban Barack Obama amerikai elnök rendkívüli állapotot hirdetett ki a vihar miatt. Az MTI beszámolója szerint ez szükség esetén lehetővé teszi az érintett államnak, hogy a katasztrófa következményeinek elhárítása céljából hozzáférjen a szövetségi forrásokhoz. Az elnöki intézkedés Delaware-re, Marylandre, Virginiára, New Jerseyre, New Yorkra és Észak-Karolinára vonatkozik. Az alacsonyan fekvő tengerparti sávokban élőknek azt javasolták, hogy hétvégére hagyják el otthonukat. Delaware, Maryland, New Jersey és Észak-Karolina egyes területein kötelező jelleggel kitelepítették az embereket. A hármas erősségű, óránként 185 kilométeres széllökésekkel kísért Irén hurrikán csütörtökön a Bahamákon pusztított, és lapzárta után, ma hajnalban érte el az Egyesült Államok keleti partvidékét. A helyiek igyekeztek biztonságba helyezni ingóságaikat. A vihar 50 millió embert érinthet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.