Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Írásbeli indoklásra vár az ügyészség

Swendt Pál
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elsőfokú ítélet írásos indoklásának megismerése után a Fejér Megyei Főügyészség benyújtja fellebbezését Joav Blum izraeli–magyar állampolgár közokirat-hamisítási ügyében – tájékoztatott Várhomokiné Rabi Noémi főügyész. A Székesfehérvári Városi Bíróság szerdán bűncselekmény hiányában felmentette a közokirat-hamisítás vádja alól Blumot, aki a szóbeli indoklás szerint tévedésben volt, amikor bejelentkezett arra a sukorói lakcímre, ahol valójában nem lakott életvitelszerűen. A nem jogerős határozatban a bíróság megállapította, a vádlott valótlan adatot közölt a nyilvántartással, de a bíróság szerint tévedésében erősítette őt az ügyvédje, illetve a település polgármestere és jegyzője.
Kerestük a befektető sukorói lakcímbejegyzésében közreműködő ügyvédet, Varga Bálintot, aki közölte: fenntartja akkori jogi álláspontját, amely szerint helyes tájékoztatást adott Joav Blumnak, aki ennek alapján jogszerűen létesített állandó lakóhelyet Sukorón.

Hivatalos. Megjelent az Országgyűlés határozata Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről a Magyar Közlönyben. A volt kormányfőt a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben hivatali visszaéléssel gyanúsítja majd meg az ügyészség. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.