Iratözön a WikiLeakstől

Felrúgta a médiapartnereivel kötött egyezséget, és egyetlen nap alatt publikálta még kiadatlan amerikai diplomáciai táviratait a WikiLeaks.

Munkatársainktól
2011. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tényfeltáró honlap vezetőjének személyes döntése nyomán egy nap közel 120 ezer dokumentum került fel az internetre, közülük mintegy 750-et a budapesti nagykövetségről küldtek Washingtonba. A magyar vonatkozású anyagok mellett számtalan eddig nem ismert esemény került napvilágra. Az itteni diplomaták a gazdasági kapcsolatoktól Gyurcsány Ferenc jellemzéséig igen sok témában küldtek táviratokat az amerikai külügynek. Utcai harcosként jellemezte magát Orbán Viktor April Foley volt budapesti amerikai nagykövettel folytatott egyik megbeszélésén – derül ki egy 2007-es diplomáciai táviratból, amelyben jellemzés olvasható a Fidesz akkori vezetőségéről hol Orbánra hivatkozva, hol a nagykövet benyomásait idézve.

Bővebben a 9. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.