Ismét gyengült a BUX

Nem bizonyult tartósnak a budapesti tőzsde szárnyalása. Míg hétfőn erősödtek a nagy cégek papírjai, tegnap ez már csak a Mol-nak sikerült. A következő napokban is hangulatfüggő kereskedés várható. Gyengült tegnap a forint is, 230 felett járt a svájci frank.

Munkatársunktól
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,62 pontos, 1,23 százalékos csökkenéssel, 18 091,21 ponton zárt tegnap, amit a szakértők az előző napi emelkedés korrekciójának minősítettek. A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt, a vezető részvények – a Mol kivételével – gyengültek az előző napi záráshoz képest. A hétfői emelkedés után negatív korrekció söpört végig a pesti tőzsdén, miközben az európai indexek vegyes irányú elmozdulásokat mutattak – mondta Varga Zoltán, a Quaestor-csoport elemzője az MTI kérdésére. Napközben az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed egyik döntéshozója meglehetősen borús képet festett az amerikai gazdaságról, erősebb monetáris politikai beavatkozást sürgetett, s délután a vártnál rosszabb amerikai makrogazdasági adatok sem segítették a vételi kedvet. A vezető részvények közül az OTP szerepelt a leggyengébben, de az előző napi emelkedés után ez nem is volt meglepő – vélekedett az elemző. A következő napokban is elsősorban hangulatfüggő kereskedésre lehet számítani – tette hozzá. A budapesti tőzsde kora délutánig kissé hullámzóan viselkedett, nyereségben volt. Miután pedig egyes európai tőzsdék veszteségbe fordultak, délutánra – az olajpapír kivételével – a magyar részvényárfolyamok is a negatív tartományba kerültek.
A svájci frank is korrigálta tegnap hétfői veszteségét a főbb devizákkal szemben, a forint árfolyama gyengült. Tegnap röviddel 16 óra után a svájci frankot 230,89 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 228,50 forinttal szemben. Emlékezetes, hogy 230 forint alatt utoljára egy hónappal ezelőtt, július végén állt a svájci frank árfolyama, ami tegnap 228,70 forint és 231,50 forint között mozgott. Az eurót 272,62 forinton jegyezték délután, az előző napi 271,90 forinttal szemben. A dollár 189,08 forint volt a deviza kereskedelemben a hétfő délutáni 187,10 forinttal szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.