Ítélet várható Stohl András bűnperében

Nagy Áron
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodfokon a korábbinál enyhébb büntetésre számíthat a tavaly májusban ittasan, drog hatása alatt közúti balesetet okozó Stohl András színművész, mert a Pest Megyei Bíróság által kirendelt igazságügyi szakértők szerint nem szenvedett maradandó egészségromlást a baleset súlyos sérültje; az idős férfi egy korábbi betegsége miatt sántít időnként. Az újabb orvos szakértői véleményt az ügyészség és a bíróság is tanulmányozta már, lapunk úgy tudja, hogy ma, a dokumentum nyilvánossá tétele után a vádhatóság enyhíti a vádat. Információink szerint míg Stohl a korábbi vád alapján letöltendő szabadságvesztést kaphatott, az új adatok fényében legfeljebb felfüggesztett büntetésre számíthat az ítélkezési gyakorlat alapján.
A maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés helyett a súlyos testi sértést okozó minősítésre számít a színész védője, Ruttner György is. Lapunk kérdésére elmondta, hogy az ügyészség valószínűleg már felkészült a vád módosítására, és a mai napon jogerős ítélet születhet Stohl András büntetőperében.
Ismert, a színművész-műsorvezetőt első fokon 2 év és 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Stohlt azzal vádolják, hogy tavaly május 8-án hajnalban ittasan, kábítószer fogyasztása után terepjárójával Fót határában a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtott, áthaladt a záróvonalon, és két, szabályosan közlekedő autóval ütközött össze. Az elől haladó kocsi hetvenhét éves sofőrje, Kaincz Pál súlyos, mellette ülő lánya pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A másik járműben ülő fiatalok közül ketten agyrázkódást kaptak. Ezek után Stohl felhívta párját, s a tanúk szerint azt mondta neki: „Drágám, te vezettél!” Később, még szintén ittasan, a helyszínre siető nő autójával elhajtott. A terheltnek a drogfogyasztásért nem kell felelnie, mert vállalta az elterelést. Az elsőfokú ítélet után Stohl enyhítésért és felmentésért fellebbezett. Ügye júniusban a Pest Megyei Bíróságon folytatódott, ahol a védelem többek között a vádlott mentségére hozta fel, hogy a balesetben a színész-műsorvezető is megsérült, s emiatt homályos tudatállapotba kerülhetett. Az állítás szerint tehát Stohl nem az elfogyasztott alkohol és kábítószer miatt viselkedett a sértetteket megbotránkoztató módon, hanem azért, mert beverte a fejét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.