Javasolják Kertész címének visszavonását

Készül a budapesti városházán az az előterjesztés, amellyel visszavonnák a magyarságot kollektív bűnösnek, „moslékzabálónak”, „genetikailag alattvalónak”, a holokauszt egyedüli felelősének nevező Kertész Ákos író díszpolgári címét – tudtuk meg.

2011. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A javaslatról szeptember 21-i ülésén tárgyalhat majd a Fővárosi Közgyűlés. Információinkat hivatalosan egyelőre nem erősítették meg. Mint már megírtuk, Tarlós István főpolgármestert is megdöbbentette Kertész Ákosnak az Amerikai Népszavában megjelent nyílt levele. Tarlós akkor úgy nyilatkozott: a városvezetéssel tárgyalni fog a történtekről, és megfontolják, tesznek-e bármilyen lépést Kertész budapesti díszpolgársága ügyében. Kertész többek között azt írta: „A magyar genetikusan alattvaló. (…) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret-furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot. (…) Ma már a második világháború borzalmaiért, a holokausztért egyedül a magyar a felelős.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.