Jogtalanul szedtek belépőt

Vigh Dániel
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak jeggyel lehetett felmenni az egyébként ingyenesen látogatható János-hegyi kilátóba augusztus 20-án este – írja Váczi János, a XII. kerület alpolgármestere blogjában. A kilátó mellett üzemelő kávézó az építmény első emeletére 1000, a másodikra 2000, a harmadikra 3000 forintot kért el a tűzijátékra a magaslatról kíváncsi látogatóktól. Külön érdekességként említi az alpolgármester, hogy az első szintről, az „ezerforintos páholyból” azonban még nem is látszik a panoráma a környező fák lombjai miatt.
Váczi János leírja: hosszabb időbe telt, míg kinyomozták, hogy az önkormányzat nevében a kilátó mellett üzemeltetett kávézó tulajdonosa kért belépőt anélkül, hogy erről értesítette volna a polgármesteri hivatalt. A politikus leszögezi, a kávézóra vonatkozó bérleti szerződés egyértelműen rögzíti, hogy az üzemeltető köteles biztosítani a kilátó területére a szabad bejárást s az alpolgármester szerint „az ügy elképesztő, hiszen ha ez igaz, csalásról, jogalap nélküli gazdagodásról, és birtokháborításról beszélünk”. Ennek megfelelően az önkormányzat jegyzője rendőrségi feljelentést tett a XII. kerületi kapitányságon – írja a Váci János. Ezenfelül arra buzdítja a károsultakat, hogy forduljanak közvetlenül a jegyeket árusító üzemeltetőhöz, ha pedig nem járnak sikerrel, akkor a rendőrségen tegyenek bejelentést. Lapunk megkeresése nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese mára ígért bővebb tájékoztatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.