Jól sorsoltak a címvédőnek a BL-ben

A címvédő Barcelona ugyan összekerült a Milannal, mégsem panaszkodhat a labdarúgó Bajnokok Ligája tegnap kisorsolt csoportbeosztására. Köteles László és Tőzsér Dániel a Genk színeiben a Chelsea, a Valencia és a Leverkusen ellen szerezhet örök élményt, Huszti Szabolcs a Zenittel azonban a továbbjutást is megcélozhatja.

Munkatársunktól
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véglegessé vált szerda éjjelre a főtábla 32-es mezőnye, hiszen véget ért az öt utolsó selejtező, valamint váratlanul egy hatodik helyen is változott az összetétel: a török szövetség visszaléptette a helyi bundabotrányban érintett, amúgy bajnok Fenerbahcét, a kontinentális szövetség, az UEFA pedig úgy döntött, hogy a török liga ezüstérmese, a BL-selejtező 3. fordulójában a Benficával szemben alulmaradt Trabzonspor kap lehetőséget.
A Feneréhez képest kalkulálhatóbb, de komoly trauma érte Szabics Imre egyletét, a Sturm Grazot is, hiszen az idegenbeli 1-1 után hazai pályán 2-0-ra kikapott a fehérorosz BATE Boriszovtól, így kiesett. A magyar válogatott csatára mindvégig a pályán volt, többször is veszélyeztetett, de hiába.
A nap csúcsrangadóján az Arsenal 0-1-ről 2-1-re fordított Udinében, így kettős győzelemmel, 3-1-gyel lépett tovább. A további szerdai selejtező-visszavágók eredményei, bajnokok ága: Viktoria Plzen–FC Köbenhavn 2-1, továbbjutott a Plzen kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel; nem bajnokok ága: Benfica–Twente 3-1, továbbjutott a Benfica 5-3-as összesítéssel, Rubin Kazany–Lyon 1-1, továbbjutott a Lyon, 4-2-es összesítéssel.
A főtáblán így 18 náció képviselői sorakoznak: négy-négy angol és spanyol, három-három olasz, német és francia, két-két orosz és portugál, valamint egy-egy ukrán, holland, görög, svájci, román, ciprusi, belga, horvát, török, fehérorosz és cseh. Magyar alakulat tehát nincs – a Videoton a lehető leghamarabb kirostálódott –, honfitárs játékos viszont három is várta a tegnap délutáni sorsolást: Köteles László és Tőzsér Dániel a Genk, Huszti Szabolcs a szentpétervári Zenit színeiben.
A szervezők megadták a sorsolás módját. A monacói Grimaldi Forumban a jelenlévők először az előző idény legfontosabb és legérdekesebb jeleneteiből láthattak öszszefoglalót, majd a Barcelona– Manchester United döntő góljainak felidézése után Carles Puyol, a címvédő katalánok csapatkapitánya lépett a pódiumra a trófeával. A sorsolásnál Paul Breitner, Luis Figo, Bobby Charlton, Ruud Gullit és Lothar Matthäus segédkezett.
A Genk a negyedik kalapból várta sorsa alakulását, a Chelsea, a Valencia és a Leverkusen mellé került. Ennél kaphatott volna nehezebb triót is. A Zenitnek a Porto, a Sahtar Doneck és az APOEL mellől egyáltalán nem lehetetlen a továbbjutás. A Barca ugyan összekerült a Milannal, de a BATE Boriszov és a Viktoris Plzen társaságából egyik sztárklubnak sem okozhat gondot a továbbjutást. A legnagyobbak közül valószínűleg a Manchester Unitednek van a legkönnyebb dolga, a papírforma alapján a Benfica, a Basel és az Otelul Galati csak a második helyért csatázik majd. Halálcsoportnak az A jelűt nevezhetjük ki, hiszen összekerült egy-egy angol, német, olasz és spanyol gárda, a Chelsea, a Bayern München, a Napoli és a Villarreal.
Az Európa-liga negyvennyolc csapatos főtáblájának csoportbeosztását ma sorsolják, a selejtező negyedik fordulója visszavágóinak zömét tegnap lapzárta után játszották.
A hagyományoknak megfelelően a két kontinentális sorozat sorsolását követően ma este 20.45-től a BL-címvédő Barcelona, illetve az El-ben tavaly győztes Porto megmérkőzik az európai Szuperkupáért. Az előzetes hírek szerint a katalán sztáregyüttesben Gerard Piqué, Carles Puyol és Ibrahim Afellay is sérült, ennek dacára nem kérdéses, hogy a Barca a találkozó esélyese.

A BL csoportbeosztása. A csoport: Bayern München, Villarreal, Manchester City, Napoli. B csoport: Internazionale, CSZKA Moszkva, Lille, Trabzonspor. C csoport: Manchester United, Benfica, Basel, Otelul Galati. D csoport: Real Madrid, Lyon, Ajax, Dinamo Zagreb. E csoport: Chelsea, Valencia, Leverkusen, Genk. F csoport: Arsenal, Marseille, Olimpiakosz Pireusz, Dortmund. G csoport: Porto, Sahtar Donyeck, Zenit, APOEL Nicosia. H csoport: Barcelona, Milan, BATE Boriszov, Viktoria Plzen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.