Jubilál a Kolibri fesztivál

Makrai Sonja
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszadik évébe lépett a Kolibri Színház saját szervezésű évadnyitó fesztiválja, amelynek minden évben a színház, illetve a Jókai téri játszótér ad otthont. A hagyományokhoz híven holnap egész nap ingyenes programok sorával várják a kisgyermekes családokat a budapesti belváros szívében. Bábelőadások, kézműves-foglalkozások, koncertek szerepelnek a listán.
A napot a Hubay Jenő Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekarának koncertje indítja, majd a veszprémi Kabóca Bábszínház és a belga Theater De Spiegel Ha Dede előadása várja a kicsiket. Az előadás zeneszerzője Kiss Erzsi. A Keleti István Művészeti Iskola és a Kolibri Dajka Margit Stúdiójának növendékei a Kányádi Sándor verseinek montázsából készült Évszakok című produkciót adják elő. Látható lesz még a Fabók Mancsi Bábszínház A székely menyecske meg az ördög című bábelőadása, a Kukacmatyi Bán Jánossal a főszerepben. Egy mesefesztiválról nem maradhat el Vitéz László és barátai összeszokott társasága. Kemény Henrik jóvoltából ő is felüti fejét a Kolibri Színház tájékán.
Az előadások között a Kolibri Harsona Quartett szórakoztatja a közönséget. A Michel Indali-díj átadását követően szakmai beszélgetést tartanak Szűcs Katalin Ágnes vezetésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.