Kapitány Fehérvárról

Munkatársunktól
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érvényesült a papírforma, a sikertelen áprilisi világbajnokság után a szerződését meghoszszabbítani nem kívánó Ted Sator utódjaként a Fehérvár kanadai edzője, Kevin Primeau lesz a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. „Tulajdonképpen mindenben megegyeztünk, már csak néhány apróság van hátra” – árulta el tegnap Kovács Csaba, a szövetség szakmai alelnöke. Primeau természetesen továbbra is irányítja a Volánt. „Nagy örömmel fogadom el a felkérést. A jövő évi vb nagy kihívás lesz a csapat és az én számomra is. Minden tudásommal azon leszek, hogy én és a szakmai stábom révén sikeres legyen a válogatott” – mondta az MTI megkeresésére az ötvenöt éves Kevin Primeau, aki tavaly októberben vállalt munkát Magyarországon.
A szakember játékosként két meccsen lépett jégre az NHL-ben a Vancouver Canucks soraiban, edzőként pedig hat idényen át volt szülővárosa csapatánál, az Edmonton Oilersnél másodedző. Később Európában is dolgozott, megfordult Németországban, Svájcban és Ausztriában.
Primeau-val folytatódik az a sorozat, amely szerint a Fehérvár külföldi edzői előbb-utóbb magyar szövetségi kapitánnyá avanzsálnak. A sort még a szlovák Jan Jasko kezdte, majd következett a kanadai–olasz Pat Cortina, őt pedig Sator váltotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.