Kaszinótojás után paradicsom

Újabb fegyelmi eljárás indulhat Dániel Péter ügyvéd ellen, aki kaszinótojásos akciói után a közelmúltban paradicsomszósszal kente össze az V. kerületben az alaptörvényt. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform tagja érdeklődésünkre kifejtette, bízik benne, hogy az önkormányzat feljelenti őt emiatt.

Török László
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első fokon a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottsága tárgyalta a vám- és pénzügyőrség bejelentése alapján, hogy Dániel Péter ügyvéd a nemzeti együttműködés nyilatkozata elleni tiltakozásul kaszinótojásos támadást intézett a kifüggesztett szöveg ellen. Idén februárban a jogász maga jelentette be, hogy első fokon fegyelmi vétség hiányában megszüntették az ellene indult eljárást. A nem jogerős döntést megfellebbezték, a másodfokon eljáró Magyar Ügyvédi Kamara azonban – miként arról Dániel beszámolt – tárgyalás megtartása nélkül megerősítette a felmentő döntést.
Dániel Péter a napokban az V. kerületi polgármesteri hivatalban újabb tiltakozó akciót hajtott végre: ezúttal az új alaptörvényt kente össze ketchuppel. – Jogi felelősségem tudatában kijelentem, […] előre megfontolt szándékkal én „gyaláztam” meg ketchup segítségével az „alaptörvény asztalát” a Budapest, V. kerületi polgármesteri hivatal épületében – adta hírül közleményében az ügyvéd, aki magánemberként elkövetett cselekedetét politikai véleménynyilvánításnak, ironikus kritikának szánta. A jogásznak az a problémája, hogy ezt a „gyalázatos, igénytelen és jogsértő pártalkotmányt kutyafuttában” írták, hogy bebetonozzák az „Orbán-kormány zsarnokságát”, és hogy korlátozzanak különböző alapjogokat. Dániel jogsértőnek tartja az alkotmány elfogadását és azt is, hogy a szövegét kitették az önkormányzatokban.
Mivel Dániel Péter ténykedése több jogász szerint összeegyeztethetetlen az ügyvédi szakma etikai szabályaival, az alaptörvény meggyalázása miatt akár újabb fegyelmi eljárás is indulhat ellene. Az ügyvédi kamara észlelés, illetve bejelentés alapján indíthat fegyelmi vizsgálatot. Dániel lapunknak kijelentette, bízik benne, hogy a belvárosi önkormányzat feljelentést tesz a paradicsomos támadás miatt, amelyről a bíróság dönthet majd.
Dániel volt az, akinek Facebook-oldalán Orbán Viktor likvidálására vonatkozó bejegyzés jelent meg. Botrány lett belőle, Gyurcsány és maga Dániel is elhatárolódott a bejegyzéstől, végül törölte is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.