Katari kacsa

Munkatársunktól
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamis volt az a hír, hogy támadásban sérült meg a katari emír. A Trend azerbajdzsáni hírügynökség egy egyiptomi lapra hivatkozva közölte, Hamad bin Kalifa Ál Száni egyik palotájába tartott, ahol az orosz nagykövettel volt találkozója, amikor a merénylet történt. Az emír konvoját baleset érte, ami után ismeretlenek golyózáport zúdítottak a gépkocsikra. A történet megjelent az egyiptomi el-Fagr és az algériai al-Fadzsr napilapokban is, és az azeri hírügynökségre hivatkozva az MTI is közölte. Az emír családja azonban cáfolta az esemény megtörténtét, a dohai orosz nagykövetség pedig közölte, a nagykövet épp szabadságon van, semmiféle találkozót nem terveztek a kérdéses időpontban. Az eredeti hírforrás nem ismeretes, ám emlékezetes, hogy a katari al-Dzsazírát a most folyó szíriai események tálalása kapcsán Damaszkusz a hírek eltorzításával vádolja, így elképzelhető, hogy az álhír felröppentőjének politikai céljai voltak. Az arab sajtó viszonylag széles körben megjelentette a kacsát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.