Kedvezőbb feltételek a rezidenseknek

Munkatársunktól
2011. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségügyi államtitkárság módosította a rezidenseknek szóló ösztöndíjprogramjának korábbi feltételeit – jelentette be Szócska Miklós államtitkár tegnap egy egészségügyi konferencián Balatonfüreden.
A korábbi feltételekhez képest az egyik legnagyobb változás, hogy a rezidenseknek a szakorvosképzés végével nem kell még öt évig magyar állami egészségügyi intézményben dolgozniuk. A programba belépőknek addig kell Magyarországon maradniuk, amíg az ösztöndíjat folyósították számukra – mondta Szócska Miklós. Megnyitották a programot azok előtt is, akik nem ebben az évben végeztek. Nekik az a feltétel, hogy még legalább egy évet a szakorvosjelölti programban dolgozzanak – tette hozzá az államtitkár. A résztvevők szakorvosképzésük alatt változatlanul havi nettó százezer forintot kapnak a fizetésükön felül.
Ismeretes: a feltételek módosítása azután vált szükségessé, hogy az eredeti feltételek mellett a rezidenseknek csak töredéke jelentkezett, s így összességében csalódást okozott a program. A meghirdetett helyekre hatszáz orvos és húsz gyógyszerész pályázhatott volna, a határidőig viszont összesen csak 141-en igényelték az ösztöndíjat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.