Keresztúron tettek esküt határon túliak

Munkatársunktól
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilencvenkét határon túli magyar tett állampolgársági esküt Rákoskeresztúron, a főváros XVII. kerületében a Keresztúr Nevű Települések Szövetségének 12. nemzetközi találkozóján. Az eseményen részt vett Wetzel Tamás miniszteri biztos, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, Kovács József Balatonkeresztúr polgármestere, a szövetség elnöke, 24 település polgármestere és csaknem ezer keresztúri illetőségű vendég. Riz Levente, Rákosmente polgármestere elmondta, a Keresztúrok szövetségének határon túli települések is tagjai, ezért szervezték meg a találkozó részeként az állampolgári eskütételt. Tizenkét évvel ezelőtt az árvíz sújtotta Bodrogkeresztúrnak Balatonkeresztúr sietett elsőként segítségére, de csatlakozott a többi keresztúri település is. Ez az összefogás adta az ötletet a Keresztúrok szövetségének létrehozásához, amelynek tagjai azóta minden nyáron találkozót tartanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.