Késő este döntöttek Gyurcsányról

Lapzártánk után szavaztak az országgyűlési képviselők arról, hogy kiadja-e a parlament Gyurcsány Ferencet az ügyészségnek. Az előzetes információk szerint Gyurcsány egy hosszabb beszéddel készült, amit a voksolás előtt kívánt elmondani. A mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelen lévő honatyák kétharmadának egybehangzó szavazatára van szükség.

Munkatársunktól
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterházy Attila MSZP-elnök előzőleg közölte: a frakcióülésen egyhangúlag döntöttek arról, nem szavazzák meg a volt kormányfő kiadását. Úgy vélik, aljas politikai koncepciós per zajlik. Elmondta: csak Gyurcsány Ferenc kapott felmentést a frakció döntése alól.
A politikust hivatali visszaélés gyanújával hallgatná ki a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóberuházás ügyében Schiffer András LMP-s frakcióvezető feljelentése alapján. Az Országgyűlés szakbizottsága korábban a mentelmi jog felfüggesztését javasolta, akkor csak a szocialista képviselők szavaztak ez ellen. A volt kormányfő korábban saját maga kérte, hogy adják ki az ügyészségnek, meglátása szerint a sukorói kaszinóberuházás ügyében az értékesítés módjának meghatározásával nem lépte túl hatáskörét. Egy hét végi nyilatkozatában ugyanakkor már arról beszélt: nem biztos benne, hogy az ügyészség „koncepciós vádjaival” szemben bizonyítani tudja ártatlanságát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.