Két érem az előolimpiáról

Munkatársunktól
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két éremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal zárták a magyar versenyzők a Londonban tegnap véget ért kajak-kenu előolimpiát. Vajda Attila kenu egyes ezer méteren harmadik, Szabó Gabriella és Csipes Tamara pedig kajak kettes ötszáz méteren második lett. (A szegedi vb-n ebben a számban Csipes és Kovács Katalin indult, utóbbi kisebb lábműtétje miatt nem utazhatott el a viadalra.) Tegnap a kétszázas futamokat bonyolították le, a magyarok három A döntőben voltak érdekeltek. A legjobban a Sík Márton, Beé István férfi kajak páros szerepelt az ötödik hellyel, Molnár Péter (K–1) hetedikként, Bozsik Attila (C–1) pedig nyolcadikként ért célba.
Az előolimpiára a magyarok felkészülés nélkül utaztak, így nem is az eredményeken volt a hangsúly, egyedül talán az okozott meglepetést, hogy Kozák Danuta női egyes ötszázon nem jutott döntőbe. A tapasztalatokat Storcz Botond szövetségi kapitány így összegezte:
– Nagyon jó, hogy kijöttünk és megismertük az Eton Dorney kajak-kenu központot. A négy versenynapon négy különböző irányból fújt a szél, fel kell tehát készülnünk arra, hogy jövőre is szeles lesz a pálya. Viszonylag sokat sütött a nap, de időnként az eső is szemerkélt, azt mondták a helyiek, hogy az olimpia idején is hasonló időre számíthatunk. A vízben meglehetősen sok a hínár, ezzel mindenképpen kezdeniük kell valamit a szervezőknek. Egyelőre a versenyzők mozgatása is körülményes volt, például az eredményhirdetés helyszínére nehezen jutottak oda az érmesek, ezen is javítaniuk kell az angoloknak. A szállodánk szerencsére tökéletes helyen, a pályától nagyjából 10 percnyi távolságra fekszik, legalább ötféle útvonalon ki tudunk jönni. Megnéztük az olimpiai falut is, de jobban járunk, ha jövőre is a pálya melletti szállodában maradunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.