Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Két halott a norvég tengerjárón

Hírösszefoglaló
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két ember életét vesztette, kilenc pedig megsérült tegnap a norvég partoknál, miután – röviddel a kikötés előtt – kigyulladt a Nordlys norvég tengerjáró hajó Alesund közelében – adta hírül a Norway Post. A helyi rendőrség közölte, tudomásuk szerint további négy ember eltűnt.
A kilenc sérültet kórházba szállították, ketten közülük súlyos égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedtek. A hajót üzemeltető Hurtigruten ASA vállalat közlése szerint a kórházban ápoltak közül nyolcan a legénység tagjai.
A Nordlys fedélzetén a személyzettel együtt 262-en voltak, amikor a baleset bekövetkezett. Közülük több mint száz embert mentőcsónakkal vittek partra, közben a tengerjárót – a fővárostól, Oslótól 375 kilométerre lévő – Alesund kikötőjébe vontatták.
A 122 méteres, erősen füstölő hajót ott oltották el a két mentőhelikoptert is használó tűzoltók. Alesund bizonyos részeit órákra lezárták a füst miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.