Két napig faggatták Bajnait

Török László
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befejeződött tegnap Bajnai Gordon tanúkénti meghallgatása a Központi Nyomozó Főügyészségen. A volt kormányfőnek a sukorói telekcsereügylettel és kaszinóberuházással összefüggésben kellett megjelennie a nyomozók előtt, kihallgatása két napon keresztül tartott. A tanúkihallgatásról részleteket nem közöltek, csak annyit tudni, hogy a politikusnak részletesen be kellett számolnia a beruházáshoz kapcsolódó kormányzati egyeztetésekről, döntésekről, s nyilatkoznia kellett különböző okiratokról is. Bajnait már 2010 márciusában is beidézték. Akkor egy 2008. május 26-án a Parlament Nándorfehérvári Termében tartott egyeztetésről kérdezték, amelyen fejlesztési miniszterként vett részt, és amelyen megjelent Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és a kaszinó létrehozásában érdekelt befektetők is. A sukorói telekcsere miatt indult nyomozásnak eddig hat gyanúsítottja van. A gyanú szerint a terheltek egy olyan szerződést készítettek elő és hagytak jóvá a tervezett King’s City kaszinóberuházás kapcsán, amelynek teljesülése esetén az államot több mint 1,327 milliárd forintos vagyonvesztés érhette volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.