Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kétmilliárd dolláros kár a bróker miatt

Hírösszefoglaló
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhatalmazás nélküli kereskedési ügyletekkel mintegy kétmilliárd dollárnyi veszteséget okozott munkáltatójának a svájci bankóriás UBS egyik befektetési banki kereskedője – közölte tegnap a pénzintézet.
A távirati iroda összefoglalójából kiderül, hogy az ügy még kivizsgálás alatt áll. A bankház szerint elképzelhető, hogy a veszteségek miatt a vállalat negatív eredményt kénytelen elkönyvelni a harmadik negyedévben, ugyanakkor hangsúlyozták: „az ügy nem érinti az ügyfelek pozícióit”.
Claude Zehnder, a ZKBtrading elemzője a Reuters brit hírügynökségnek elmondta: „elképesztő, hogy az ilyen dolgok még mindig lehetségesek. Nyilvánvaló, hogy problémáik vannak a kockázatkezeléssel. Még akkor is, ha az összeg nem olyan nagy, az eset mindenképpen rossz fényt vet a UBS-re.”
A 31 éves brókert egyébként Londonban elfogták. A Reuters szerint a lehető legrosszabbkor jött a rossz hír, mivel a UBS-nél épp most próbálják helyreállítani a befektetők bizalmát az elmúlt évek válsága és a korábban botrányt okozó pletykák után, amelyek szerint bankárok segítettek vagyonos amerikaiaknak kikerülni az adófizetést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.