Kettős gyilkosság Baranyában

A megalapozott gyanú szerint szerelemféltésből ölte meg volt barátnőjét és annak férfipartnerét egy pécsi cég középvezetője szerda éjszaka, Romonya egyik családi házában. Mindkét áldozat – a 37 éves pécsi nő és a 36 éves paksi férfi – ügyvéd volt. A gyilkosnak képzett sportlövőként több fegyvere is van.

Bóka Máté Ciprián
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szomszédok szóltak a rendőrségnek, miután több lövést is hallottak. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, Fellegi Norbert közölte, a helyszínre kiérkező, közelben tartózkodó körzeti megbízottak négy lövést halottak, a kérdéses lakóház udvarában meglátták a magyar nemzetiségű román állampolgárt, B. Sándort, akinek a kezében egy nagyméretű pisztoly volt. Ezt követően irányították a helyszínre a rendőrség akciócsoportját is.
Az elkövető miután gyilkolt, beismerve tettét maga is értesítette a rendőrséget, s egyben közölte azt is, hogy öngyilkosságot követ el. Erről végül negyvenperces beszélgetés után az ügyeletes rendőr beszélte le.
A 44 éves gyilkos, B. Sándor egy pécsi cég logisztikai vezetője, képzett sportlövőként több fegyvere – puskák és pisztolyok – is van, s a tanúvallomások szerint néhány napja már életveszélyesen megfenyegette a volt barátnőjét. A férfi a gyilkossághoz 150 lőszert, valamint egy kést is magával vitt, s legalább tizenöt lövést adott le, közben tárat is cserélt.
B. Sándor vallomása szerint először a férfit lőtte agyon, majd volt barátnőjére lőtt, akit először csak lábon talált, és a ház előtt, menekülés közben gyilkolta meg. Mindkét áldozatot számos lövés érte a testük különböző részein. Több emberen elkövetett emberölés gyanújával kezdeményezik majd a férfi előzetes letartóztatását, minősítő körülmények esetében pedig tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.
A logisztikai vezető ellen 2003-ban gazdasági bűncselekmények miatt folyt már büntetőeljárás, ami miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott.
Nem ez az első eset, hogy engedéllyel tartott sportlövő fegyverrel gyilkolnak Pécsett. 2009-ben G. Ákos, a Pécsi Tudományegyetem gyógyszerészhallgatója ölte meg egyik csoporttársát, valamint három személyt súlyosan megsebesített, amikor az egyik órán lövöldözni kezdett a tanteremben. A fiatalembert korábban pszichológus is kezelte. Tettének okaira máig nem derült fény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.