Kevesebb kórház, jobb ellátás?

Munkatársunktól
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatékonyabbá válhat az egészségügyi ellátás az államosítással – mondta Csiba Gábor az MTV-ben. A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke szerint kevesebb lesz ugyan a kórház, de ez nem jelenti azt, hogy állások szűnnek meg. Hozzátette, a speciális ellátások hatékonyabbá, illetve költséghatékonnyá válnak, és elindul egy olyan folyamat, amely átláthatóvá teszi a rendszert. Ha bekövetkezik a struktúraátalakítás – véli –, kevesebb kórházzal több erőforrás szabadul fel, így ugyanazon pénzösszeg hatékonyabban költhető el és „ez a tartós konszolidáció útjára viheti az ágazatot”. Kórházi érdekvédő szervezetek üdvözölték és fontos lépésnek ítélték az egészségügyi átalakítások terveinek bejelentését. Eszerint a jövőben az egészségügyi alapellátás és a nem kórházakhoz kapcsolódó járóbeteg-ellátás maradna az önkormányzatok fennhatósága alatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.