Kiadhatja Gyurcsányt a T. Ház

Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről is dönthet ma az Országgyűlés. A volt miniszterelnök nem biztos benne, hogy egy bírósági eljárás során sikerülne ártatlanságát bizonyítani, mert szerinte Magyarországon ma egypárti féljogállam van.

Török László
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Házszabálytól való eltéréssel akár már ma dönthetnek a képviselők a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló törvény módosításáról. Az előterjesztés célja, hogy a bajba jutott devizahiteleseknek lehetővé tett árfolyamrögzítést a 2015. január 1-jét megelőzően lejáró kölcsönökre is kiterjeszszék. A javaslat szerint az árfolyamrögzítés olyan devizakölcsönök esetén is igényelhető lenne, ahol a fedezet egy része nem jelzálogjog, hanem állami kezesség.
Az Országgyűlés kétharmados többséggel dönthet Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről. A szavazás előtt a volt miniszterelnök is felszólalhat. A szocialista politikust hivatali visszaéléssel akarja meggyanúsítani a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, Schiffer András LMP-s frakcióvezető feljelentése alapján. A múlt héten a szakbizottság hat-kettő arányban a mentelmi jog felfüggesztésére tett javaslatot (a testület szocialista tagjai nemmel voksoltak az indítványra). Gyurcsány Ferenc a Népszavának adott interjújában kifejtette: az ügyészség koncepciós vádjaival szemben nem biztos, hogy bizonyítani tudja ártatlanságát, mert Magyarországon ma egypárti féljogállam van. Ettől függetlenül bízik benne, hogy a közvélemény előtt sikerült tisztáznia magát. – Nézzék, én nem esem kétségbe egy kis börtönfenyegetéstől – mondta a volt kormányfő. A képviselő beszélt arról is, hogy 2014-ben nem indul az MSZP listáján, ha a párt képtelen lesz az általa szorgalmazott kulturális, erkölcsi és politikai megújulásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.