Kínai gyártűz, tizenöt halott

Hírösszefoglaló
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kína Kuangtung tartományában tegnap 15 ember meghalt, egy pedig súlyosan megsebesült, miután tűz ütött ki a helyi Sengfeng kerámiagyár épületében – közölte a Reuters hírügynökség. A lángok a hajnali órákban csaptak fel, ketten azután vesztették életüket, hogy a tűz elől menekülve kiugrottak a háromemeletes épület felső ablakaiból. Több mint száz tűzoltó érkezett a házhoz, de csak több mint két óra alatt sikerült eloltaniuk a tüzet. A gyár vezetőjét őrizetbe vették, a tűz okát még vizsgálják a hatóságok. Kínában a kormány utasítására a nagyobb baleseteknél gyakran vesznek őrizetbe önkormányzati tisztségviselőket és vállalati vezetőket mulasztás vádjával. Sanghajban például egy bíróság ebben a hónapban négy városházi alkalmazottat ítélt börtönre (volt aki 16 évet kapott) egy tavaly novemberi tűzeset miatt, ami 58 életet követelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.