Kiugróan magas a bankprofit

Régen látott profitot kasszíroztak a hazai pénzintézetek tavasszal a válság ellenére a Pénzügyi Szervezetek Állami felügyeletének legfrissebb adatai szerint.

Munkatársainktól
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt öt évben csupán háromszor sikerült nagyobb nyereséget termelniük, mint az idén, a második negyedévben. Mindeközben június végén már a hitelek több mint harmadával baj volt, holott akkor még nem került 240 forintba egy svájci frank. Az e hónap eleji árfolyamcsúcsok pedig több mint 400 milliárd forinttal gyarapíthatták a lakosság összes devizahitel-tartozását.
A devizahitelekkel összefüggő problémák miatt tegnap Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter vizsgálatot kért az Európai Bankfelügyelettől. A Magyar Szociális Fórum pedig azt kezdeményezte a Farkas Ádám személyében magyar vezetővel bíró uniós szervezetnél, hogy vizsgálja felül a magyarországi bankok devizahitelezési gyakorlatát és hitelszerződéseit. Közben az árfolyamrögzítésről szóló kormányrendeletből kiderült, hogy az e lehetőséget igénybe vevők egy része több mint négy évtizedig is fizetheti adósságát.
Részletek a 12. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.