Komádi uzsorások előzetesben

2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötven komádi családnak adott rendszeresen kölcsönt havi 50-100 százalékos kamatra az a négy uzsorás, akiket a napokban helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság. Az egymással rokoni-élettársi kapcsolatban lévő, két férfiból és két nőből álló bűnbandától a tartozásokról vezetett feljegyzések mellett késeket és egy szamurájkardot is lefoglaltak – közölte tegnap Vékony Zoltán alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának alosztályvezetője. Elmondta, az uzsorások papíron segélyből éltek, de lakásuk minősége, belső felszereltsége, értékes autóik ezt a jövedelmet sokszorosan meghaladó bevételekről árulkodnak. Lakásaikban „boltocskát” is felfedezett a rendőrség, a gyanúsítottak több százezer forint értékű árut halmoztak fel. A júniusban indított nyomozás adatai szerint az uzsorások az alapvető élelmiszereket, kávét és cigarettát tartalmazó készletből rendszeresen adtak el hitelbe megszorult adósaiknak, a számla kiegyenlítésekor pedig, az „eladott” áru értékének sokszorosát követelték vissza.
A pénz- és árutartozásokról neveket, címeket és összegeket tartalmazó nyilvántartást vezettek, a követelés behajtásához pedig – szükség esetén – késeket, szamurájkardot is használtak.
A négy, augusztus 19-én harminc napra előzetes letartóztatásba helyezett terhelten kívül a közeljövőben még számos uzsorás meggyanúsítása várható – fűzte hozzá az alezredes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.