Könnyed MTK-siker, érthetetlen rendbontás

Munkatársunktól
2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól kezdte az idényt az MTK az NB II Nyugati csoportjában, a szurkolói mégis frusztráltak. A kék-fehérek vasárnap a második fordulóban magabiztos győzelmet arattak a Felcsúton, úgy verték 2-1-re a Videoton-Puskás Akadémia együttesét, hogy számos helyzet mellett két tizenegyest is elpuskáztak, ráadásul a hazaiakat az NB I-es keret két embere, Szakály Dénes, valamint a válogatott Lipták Zoltán is erősítette. (Hogy a középhátvéd miért lett kegyvesztett a fehérváriaknál, azzal részletesebben a válogatottat érintő írásunkban foglalkozunk.)
Ezek ismeretében különösen érthetetlen, hogy a vendégszurkolók miért kezdtek rendbontásba a meccs után. Mivel az egyes beszámolókban egymásnak ellentmondó információk szerepelnek, két hivatalos forrást idézünk. „(…) jó tíz perccel azután, hogy Deutsch Tamás MTK-elnök a díszpáholyban fogadta a felcsúti vezetők és Orbán Viktor akadémiaalapító gratulációját, néhány fővárosi szurkoló minősíthetetlen hangnemben kezdte szidni Magyarország miniszterelnökét, egy csoport MTK-s pedig a kormányfőnek a pálya mellett álló hétvégi házánál kiabált, kapaszkodott fel a kerítésre. Amikor Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, akadémiánk elnöke számon kérte a részeg szurkolók méltatlan viselkedését, többen nekiestek, s a komolyabb tettlegességet csak a rendezők – és a rendbontást elutasító szurkolók, sportvezetők – közbeavatkozása akadályozta meg” – olvasható a Puskás-akadémia honlapján.
Az esetet hasonlóképpen ítélik meg az MTK-nál is. A klub nevében tegnap Domonyai László vezérigazgató nyílt levélben kért elnézést a felcsútiaktól, személy szerint Mészáros Lőrinctől. „(…) a szurkolók egy csoportja megengedhetetlen módon viselkedett a felcsúti stadionban. E szurkolói cselekedet nem méltó az MTK értékrendjéhez, szellemiségéhez. 123 éves klubunk mindig is példamutató módon képviselte a magyar labdarúgást eredményeivel és sportkultúrájával egyaránt. A kis létszámú szurkolói csoport elfogadhatatlan cselekedetei miatt az MTK nevében elnézést kérek öntől és a Videoton egész csapatától” – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.