Közel félszáz emberéletet követelt a vihar

Hírösszefoglaló
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyvennégyre emelkedett az Egyesült Államokban az – időközben trópusi viharrá szelídült – Irene (Irén) hurrikán halálos áldozatainak száma – adta hírül tegnap a Fox News. Az elhunytak megfulladtak, áramütés végzett velük, illetve a kidőlő fák oltották ki az életüket. A hatalmas erejű széllel és heves esőzésekkel, áradásokkal járó természeti csapás Amerika keleti partvidékén összesen 18 államban pusztított. A hurrikán miatt kétmillió embert kellett átmenetileg kiköltöztetni otthonából. Meteorológusok előrejelzése szerint az északkeleti államokban még legalább három napig jelentenek gondot az Irene miatt keletkezett áradások. Tegnap a térségben több embert is ki kellett menteni a megemelkedett szintű, rohanó vizű folyókból. Időközben megkezdődött a kárfelmérés is, az első becslések szerint a biztosítóknak hozzávetőleg hétmilliárd dollárt kell majd kifizetniük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.