Kulcscsonttörést szenvedett Dzsudzsák

Munkatársunktól
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszabb hírt nem nagyon kaphatott volna a Svédország és Moldova elleni Eb-selejtezők előtt álló labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya, Egervári Sándor, mint azt, hogy Dzsudzsák Balázs szombaton kulcscsonttörést szenvedett klubcsapata, az Anzsi Mahacskala bajnoki mérkőzésén. (A dagesztániak a Rosztov Don ellen idegenben 1-1-re végeztek, az új szerzemény, Samuel Eto’o egyenlített.) Dzsudzsák a 8. percben sérült meg, hordágyon vitték le a pályáról. A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint még éjszaka hazaszállították Budapestre, és gyakorlatilag azonnal másfél órás műtéten esett át. A beavatkozás sikeres volt, s az újabb vizsgálatok alapján Dzsudzsák már ma elhagyhatja a kórházat. Tíz napig kötést kell viselnie, három hét múlva kezdheti el óvatosan a mozgást, majd mintegy hat hét múlva állhat edzésbe, de az ütközéseket ekkor is kerülnie kell.
– Peches szituációban szenvedtem sérülést, de szerencsére nem a lábamnak lett baja. Köszönöm mindenkinek, aki segített, és együttérzéséről biztosított. Különösen rossz érzéssel tölt el, hogy most sérültem meg, amikor nagy lehetőség kapujában áll a válogatott, ugyanis nagyon készültem a következő két mérkőzésre. Hétfőn az egyik első utam Telkibe vezet majd, hogy meglátogassam a csapatot – mondta Dzsudzsák.
A játékos kiesése után Egervári Sándor a Videoton középpályását, Sándor Györgyöt hívta be a keretbe.
– Nagyon sajnálom Balázst, hiszen éppen csak elkezdte oroszországi karrierjét, és máris súlyos sérülést szenvedett – fogalmazott a szakvezető. – A sérülés sosem jön jól, de most, amikor két rendkívül fontos mérkőzésre készülünk, különösen nehéz helyzetbe hozott bennünket, hiszen újabb meghatározó játékost vesztettünk el. Nincs szerencsénk az utóbbi időben, mivel olyan alapemberek hiányoznak a csapatból, mint a sérült Szalai, Gera, a svédek ellen eltiltása miatt nem léphet pályára Juhász és Vanczák, most pedig Dzsudzsák is csatlakozott hozzájuk. A ma kezdődő telki edzőtábor nagy feladata, hogy megtaláljuk az optimális megoldást az előttünk álló mecscsekre – tette hozzá Egervári.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.