Kvóta híján is folytatja

Igaly Diána tegnap a 24. helyen végzett a belgrádi koronglövő-világbajnokság női skeetversenyében, így eldőlt, hogy nem szerepelhet a jövő évi londoni olimpián. Ám a 2004-es athéni ötkarikás játékok bajnoka elmondása szerint nem az a feladós típus, így már tegnap a szerb fővárosban elhatározta, folytatja pályafutását.

Deák Zsigmond
2011. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napra pontosan hét hónappal ezelőtt jelentette be Igaly Diána, hogy bő két év kényszerszünetet követően folytatja sportlövői pályafutását. „Nem hagytam abba, csak felfüggesztettem a versenyzésemet, s most a londoni olimpia lebeg a szemem előtt” – nyilatkozta lapunknak februárban a skeet klasszisa, miután úgy döntött, hogy a barcelonai (koedukált skeetes mezőnyben elért) 42., a sydneyi 3., az athéni 1. és a pekingi 13. helye után megcélozza a korong mellett a londoni ötkarikás játékokat is. Amikor Sport7fő című magazinunk július eleji számában rákérdeztük, mi lesz, amenynyiben nem találja el azt, így felelt: „Ha nem lesz meg a kvóta, sem dőlök a puskámba. Ez kortalan sportág, beleférhet, hogy megcélzom Brazíliát, a riói olimpiát is.”
Nos, tegnap a belgrádi világbajnokságon kiderült, hogy ötkarikás bajnokunk nem lesz ott a jövő évi játékokon. Összesen négy lehetősége volt az indulási jog megszerzésére, az idei pekingi és a maribori Világkupán, valamint a szerb fővárosban előbb az Eb-n, aztán a vb-n, de egyszer sem sikerült. Tegnap a 75 lövéses alapverseny első két sorozatában nagyon jól szerepelt, az első és a második szériában is csak egyet-egyet hibázott, így kedvező pozícióból várhatta a zárókört. A harmadik rotte aztán nem úgy sikerült, mint a korábbiak, négy korongot is elhibázott, a 69 találatos teljesítmény pedig nem volt elég a kvalifikáció megszerzéséhez, ehhez legalább 72 kellett volna. Összességében Igaly Diána a 24. helyen végzett, a szám másik magyarja, Pongrátz Bianka 64 koronggal a 47. lett.
– Amint az mondtam korábban, tényleg nem dőlök a puskámba – kezdte érdeklődésünkre már Belgrádból hazafelé tartva Igaly. – Fél éve jöttem vissza, előtte majdnem három évet kihagytam, ez nem múlt el nyomtalanul, nem maradt büntetlenül. Három kvótaszerző versenyt eleve elszalasztottam, de örömmel, boldogan jöttem, s azzal a szándékkal, hogy mindent megteszek a londoni szereplésért. Mindent megtettem, de nem sikerült. Ám nem vagyok az a feladós típus, már itt és most el is döntöttem, hogy folytatom a versenyezést, ha a körülmények megengedik. Édesanyámmal, aki az edzőm és menedzseremmel, Gombos Károllyal (az egykori duplatrap Európa-bajnokkal és sportlövő szövetségi kapitánnyal – a szerk.) már megbeszéltük a jövő évi felkészülési tervemet.
Tehát London kimarad, de Rio de Janeiro tényleg feltűnhet a célkeresztben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.