Laborc Sándor államtitkot emleget

Nem kommentálta a vele kapcsolatos értesüléseket Laborc Sándor, az elhárítás korábbi vezetője, akinek egyik hivatali laptopjáról olyan bizonyítékok kerültek elő, amelyek szerint az előző ciklusban az elhárítás törvénysértő módon gyűjthetett adatokat Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról. A miniszterelnök három hónapja értesült a történtekről.

Swendt Pál
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Államtitokra hivatkozva hárította el a Népszabadság internetes kiadásának kérdéseit Laborc Sándor, a polgári elhárítás volt főigazgatója, akiről a Heti Válasz tegnapi számában egyebek mellett azt közölte: hivatali ideje, a Gyurcsány-kormány regnálása alatt az elhárítás Orbán Viktor miniszterelnökről és szűk családjáról, valamint Kövér László jelenlegi házelnökről is adatokat gyűjtött.

*

Laborc a Népszabadság Online-nak annyit mondott: ha ezen a címen folyik ellene eljárás, az államtitok, amit nem akar megsérteni.
Mint arról a Heti Válasz összeállítása alapján beszámoltunk: a Budapesti Katonai Ügyészség a közelmúltban tanúként kihallgatott egykori nemzetbiztonsági bizottsági tagokat azokról az előző parlamenti ciklus idején történt megfigyelésekről, amelyek az akkori ellenzék vezető politikusait érintették. A lap értesülései szerint az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) számítógépein több olyan telefonbeszélgetés-, híváslista-, és cellainformáció-elemzés maradt vissza, amelyeket az elhárítás egyik volt felső vezetője „Ovi” és „Bajusz” nevű mappákba mentett el. A Magyar Nemzet úgy tudja, a bizonyítékok Laborc laptopjából kerülhettek elő, amelyet a tábornok még a hivatali ideje alatt cserélt le. A Heti Válasz tudomása szerint az őszödi beszéd 2006-os kiszivárgását követő fideszes vezetői egyeztetésekről szintén keletkeztek műveleti információk a szolgálatoknál. Mint írták, az NBH célszemélye volt az azóta Bolíviában kivégzett Rózsa-Flores Eduardo újságíró, akit a hivatal összefüggésbe hozott Gyurcsány Ferenc volt kormányfő őszödi beszédének terjesztésével. A nyomozás tárgya, hogy kik és milyen célból tették fel a Rózsa-Flores megfigyeléséhez, ellenőrzéséhez szükséges telefonlistára a Fidesz egyik központi számát, illetve Orbán Viktor egyik családtagjának – értesüléseink szerint egyik leányának – mobilelérhetőségét.
A miniszterelnök a TV2-nek adott interjújában közölte, Pintér Sándor belügyminiszter három hónapja úgy tájékoztatta: valakik az ő és felesége telefonhívásairól korábban híváslistákat állítottak össze, és egy rajzot készítettek arról, hogy kikkel állnak kapcsolatban. Orbán Viktor a történteket disznóságnak nevezte, amit véleménye szerint rendes ember nem csinál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.