Lángolt a makói fürdő

Hírösszefoglaló
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid idő alatt megfékezték tegnap délután a lángokat a tűzoltók az épülő makói fürdő tetőszerkezetén, a balesetben senki nem sérült meg – tájékoztatta a helyszínen Huszár Tibor ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a távirati irodát. Nem sokkal egy óra után kapták a kiemelt, hármas fokozatú riasztást a tűzoltók, s a szakemberek nagy erőkkel – négy gépjárműfecskendővel és két, magasból mentésre alkalmas járművel – vonultak a helyszínre. Senki nem volt veszélyben, a fürdő 1500 négyzetméteres tetőszerkezetének azonban körülbelül a harmada leégett. Az oltás után két vízsugárral még hosszú ideig hűteni kellett a tető acélszerkezetét és a szigetelésként használt üveggyapotot, nehogy a lángok újra fölcsapjanak – mondta el az ezredes. Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért csaptak fel a lángok, a tűz keletkezésének okát szakértők bevonásával vizsgálják.
Szemtanúk elmondták, hogy a Makovecz Imre tervei alapján épülő fürdő tetőszerkezete többméteres lángokkal égett. A Delmagyar.hu lapnak nyilatkozó helyiek szerint a kupola füstje a városközpontból is jól látszott, és rengeteg bámészkodó gyűlt össze a helyszínen. A hírportál arról számolt be, hogy a tizenkétezer négyzetméteres alapterületű fürdőkomplexum – melynek formáját meghatározzák a Makovecz Imre épületeire jellemző ívelt kupolák, égbe törő kecses oszlopok és a ragasztott fa tetőszerkezetek – bokrétaavatóját májusban tartották. Az előkészületi munkálatokkal együtt 3,6 milliárd forintos fürdőberuházáshoz a makói önkormányzat korábban több mint másfél milliárd forintot nyert a Dél-alföldi regionális operatív program pályázatán. Tervek szerint a fürdő december 1-jén nyitotta volna meg kapuit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.