Lemondott a társalapító

Hírösszefoglaló
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap jelentette be Steve Jobs, az Apple amerikai informatikai cég legendás társalapítója és tulajdonosa az Egyesült Államokban, hogy távozik a társaság éléről, s közölte, hogy Tim Cook, a vállalat ügyvezető igazgatója váltja a vezérigazgatói székben. Az MTI beszámolója szerint az 56 éves Steve Jobs egészségi állapota sok évvel ezelőtt romlott meg, s januárban ismét betegszabadságra ment. Azóta Cook vállára nehezedik minden ügy. „Mindig mondtam, hogy ha eljön az a nap, amikor nem tudok többé megfelelni kötelességeimnek és az elvárásoknak mint az Apple igazgatója, én leszek az első, aki ezt tudatja” – írta Jobs az igazgatótanácsnak és a cég alkalmazottjainak elküldött levelében. Hozzátette: „sajnos ez a nap eljött”. A váratlan bejelentés hatására a New York-i értéktőzsde elektronikus kereskedési rendszerében 5,3 százalékkal esett az Apple-részvények árfolyama. Szakértők azonban úgy vélik, hogy a befektetőknek nincs okuk pánikra. Steve Jobs egészségi állapota 2003 óta kelt aggodalmat, amikor hasnyálmirigyrákot állapítottak meg nála. Az Apple-nek, a világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai és komputercégének a piaci értéke a tegnap esti tőzsdezárás pillanatában 349 milliárd dollár volt. A cég legutóbbi nagy dobásai az érintőképernyős iPhone-ok, iPadok és a táblakomputerek voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.