Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Lendületes évadkezdés az Aranytízben

Makrai Sonja
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári szünet után az Aranytíz kultúrház is őszi üzemmódra kapcsolt. Holnap évadnyitó beatklubot tartanak, az este nyolckor kezdődő koncerten a hazai legismertebb Beatles-emlékzenekar, a The BlackBirds és az FG–4 lép fel Budapesten, az Arany János utca 10. szám alatt. A Tolnay Klári Színpadon szeptember 29-én a száztíz éve született Bilicsi Tivadarra emlékeznek lányai a központban, szeptember 30-ig pedig láthatók még az Aranytíz kiállítótereiben Sajdik Ferenc Munkácsy Mihály-díjas grafikus, rajzfilmrendező karikatúrái, Matkócsik András portréi, valamint Gajdov Géza grafikai munkái. Újraindultak a Dési Huber Művészeti Kör tanfolyamai is, ahol Túri Éva vezetésével modell utáni rajzot és festészetet lehet tanulni. Szeptember 24-től kezdve szombatonként játszóházzal egybekötött táncházat tartanak a belvárosi kultúrházban, ahol Hori Zoltán, Redő Júlia és Bohus György segítségével lehet megismerkedni a néptánc alapjaival.
Az Aranytíz csatlakozott a szeptember 28. és október 2. között megrendezendő belvárosi művészeti napokhoz. Ennek részeként többek között nyitott műhely programmal készül a Dési Képzőművész Kör, koncertezik a Belvárosi Cigányzenekar, a Belvárosi Ütőegyüttes Konrád Péter vezetésével, és fellép a Bel Canto Operatársulat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.