Lezuhant egy kisgép Újbarok közelében

A pilóta meghalt, egy utas életveszélyesen, a másik pedig súlyosan megsérült tegnap, amikor lezuhant egy kisgép Fejér megyében. Chilében a légierő repülőgépe járt szerencsétlenül, Iránban leszálláskor ért baleset egy utasszállítót.

Hírösszefoglaló
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezuhant tegnap délután egy brit gyártmányú Bulldog típusú kisrepülőgép a Fejér megyei Újbarok és Szár között egy időszakosan működő repülőtér közelében. A gépen hárman voltak, a 48 éves pilóta a kórházban meghalt, az egyik utas – egy nő – életveszélyesen, a másik pedig súlyosan megsérült – közölte a rendőrség a távirati irodával. A gép Szártól körülbelül másfél kilométernyire, eddig ismeretlen okból egy kukoricatáblába csapódott – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a sérültek ellátására és elszállítására mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.
Többször is felszállt a bicskei repülőtérről és helyi repüléseket végzett a szerencsétlenül járt magyar lajstromjelű kisgép – közölte Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője. Utolsó útján iskolakört ment a gép a repülőtér fölött, és eközben, a negyedik fordulónál, néhány tízméteres magasságban „megbillegtek a szárnyai”, majd meredeken a földnek csapódott. Egy szemtanú a becsapódás pillanatáig hallotta, hogy működik a gép motorja. A helyszíni vizsgálat még tart, a roncsok aprólékos átvizsgálása ezután kezdődik – tette hozzá a szóvivő.
Chilében tengerbe zuhant a légierő egyik repülőgépe, a fedélzetén utazó mind a 21 ember életét vesztette a balesetben – írta a CNN. A Casa 212-es típusú gép helyi idő szerint péntek délután járt szerencsétlenül a Juan Fernández-szigeteknél; szombaton négy holtestre bukkantak, azonban újabb holttesteket vagy túlélőket azóta nem találtak. Andres Allamand chilei védelmi miniszter az elsődleges információk alapján úgy vélte, az utasok a becsapódás pillanatában meghaltak. A légi jármű kétszer is megpróbált leszállni a szigetek repülőterén, amikor megszakadt vele a kapcsolat – tette hozzá a politikus. A gép Santiago de Chiléből indult háromtagú személyzettel és 18 utassal a dél-amerikai ország partjaitól körülbelül hétszáz kilométerre lévő szigetcsoportra. A repülőn utazott a chilei televízió egyik forgatócsoportja azzal a céllal, hogy riportot készítsen a tavalyi pusztító földrengés és szökőár utáni újjáépítési munkákról. A csoport tagja volt Felipe Camiroaga, a hazájában jól ismert és rendkívül népszerű televíziós személyiség. Sebastian Pinera, Chile elnöke vizsgálatot rendelt el a légi baleset okainak kivizsgálására.
Iránban a Mahan légitársaság gépe Meshed város repülőterén szállt le tegnap hajnalban, amikor a 230 utast szállító Airbus első futóművének kereke földet éréskor kidurrant – jelentette a távirati iroda. A balesetben 11 ember sérült meg. Három utas kórházi kezelésre szorul, a többieket a helyszínen látták el az orvosok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.