Lezuhant két kisgép Lengyelországban

Hírösszefoglaló
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymás után két repülőgép-szerencsétlenség is történt fél órán belül a hét végén Lengyelországban összesen hat ember halálát okozva – jelentette az Associated Press a helyi hatóságokra hivatkozva. Előbb az állam déli felében, Krakkó külvárosában vasárnap lakóházra zuhant egy Cessna 182-es típusú kisrepülő. A gépen tartózkodó negyvenöt éves pilóta, valamint három gyermek a becsapódás pillanatában életét vesztette. Az épület a kifolyó üzemanyagtól lángra lobbant, de ott senki nem sérült meg – közölte Jaroslaw Piatek, a tűzoltóság szóvivője a helyi TVN24 televíziós állomással. A társaság felvételein látható volt, hogy a fák övezte családi ház tetőszerkezete megsemmisült a lángokban.
Alig fél órával később egy másik, meg nem nevezett típusú kis repülőgép két emberrel a fedélzetén szenvedett balesetet a Nowy Sacz város közelében lévő Witowice Dolne falu mellett – mondta Justyna Basiaga rendőrségi szóvivő. A gép egy repülőklub közelben rendezett fesztiváljáról tartott Krakkó felé, amikor lezuhant. A szóvivő az áldozatok nemét és korát nem közölte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.