Magyarokat vettek őrizetbe Ausztriában

Hírösszefoglaló
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Embercsempészet gyanújával vettek őrizetbe Ausztriában két magyar és egy szerb állampolgárt. A gyanúsítottak két furgonban összesen hetven külföldit rejtettek el – jelentette a távirati iroda. A rendőröket egy osztrák férfi értesítette, miután az A4-es autópályán karambolozott az egyik furgon sofőrjével, egy 29 éves magyar nővel – számolt be róla az APA osztrák hírügynökség a hatósági közlemény alapján. A nő a koccanásos baleset után nem állt meg, hanem lehajtott az autópályáról, s az osztrák autós követte egészen Bécs külvárosáig. Ott a nő egy zsákutcában megállította a gépkocsit, és több tucat embert – afgánokat, pakisztániakat és bangladesieket – szállított ki a raktérből. Az időközben kiérkező rendőrök őrizetbe vették a magyar nőt, szerb kísérőjét és az utasokat. Ezzel egy időben a közelben egy magyar férfi egy másik furgonból ugyancsak több személyt szállított ki. Szemtanúk bejelentése alapján később a férfit az A4-es autópályán, Bruck an der Leitha térségében fogták el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.