Mahler-ünnep hetedszer Budapesten

Munkatársunktól
2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fesztiválzenekar, a Művészetek Palotája, a Magyar Rádió és a Magyar Gustav Mahler Társaság közös rendezvényét, a hetedik alkalommal megrendezett Budapesti Mahler-ünnepet ma este nyitja meg a Művészetek Palotájában Szőcs Géza államtitkár. A programsorozat alatt megtekinthető a párizsi Gustav Mahler-archívum anyagából válogató Mahler, a Wagner-interpretátor című kiállítás, valamint a hagyományos lemeztárlat Fülöp Péter gyűjteményéből.
A fesztiválzenekar három hangversenyt ad a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben ma, holnap és vasárnap, ezeken Mahler Budapesten komponált I. szimfóniája csendül fel Fischer Iván vezényletével, de ősbemutató is lesz: Orbán György IV. szerenád című, kifejezetten erre az alkalomra írt műve. Enescu Prelúdium uniszónóban című alkotása mellett a kiváló osztrák bariton, Wolfgang Holzmair előadásában Hugo Wolf-dalokat is hallhatunk. Kedden a MűPa Fesztivál Színházában Mahler IV. szimfóniájának zongora négykezes átiratát, a Vándorlegény-dalokat és a Rückert-dalokból készült válogatást tűzték műsorra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.