Manchesterben most mindenki vigadhat

Munkatársunktól
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mario Gomez idegenben háromszor is bevette a Kaiserslautern kapuját a német labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában, a Bayern München így neki köszönhetően szombaton 3-0-ra győzött. A tavaly bronzérmes bajorok a nyitó fordulóban hazai pályán 1-0-ra kikaptak a Mönchengladbachtól, ezen bedühödve három meccset nyertek zsinórban, kilenc gólt szereztek, és egyet sem kaptak. Az előző szezonban ezüstérmes Bayer Leverkusen és a címvédő Borussia Dortmund rangadója 0-0-ra végződött, a hazaiaktól Kadlecet a 65., a vendégektől Götzét a 77. percben kiállították. Leverkusenben tehát nem született gól, Hamburgban viszont hét is. A házigazda hiába vezetett kétszer is, a Köln nyert 4-3-ra. A Mainz 1-1-es döntetlent játszott Hannoverben, a vendégeknél Stieber Zoltán kezdő volt, s a 78. percben lecserélték. A Hajnal Tamást foglalkoztató Stuttgart még pénteken szenvedett egygólos vereséget az újonc Hertha vendégeként. A magyar válogatott játékos kezdőként lépett pályára, és a 73. percben lecserélték.
Bundesliga, 4. forduló: Hertha– Stuttgart 1-0, Kaiserslautern–Bayern München 0-3, Hamburg–Köln 3-4, Freiburg–Wolfsburg 3-0, Hoffenheim– Werder Bremen 1-2, Nürnberg–Augsburg 1-0, Hannover–Mainz 1-1, Schalke– Mönchengladbach 1-0.
Élcsoport: 1. Bayern München 9 (9-1), 2. Schalke 9 (10-6), 3. Bremen 9 (9-5), 4. Hannover 8, 5. Mönchengladbach 7.

A Premier League előző szezonban ezüstérmes Chelsea két hajrában szerzett góllal győzte le 3-1-re a vendég, újonc Norwich City gárdáját az angol élvonal 3. fordulójában. A második hazai gól előtt a 81. percben a norwichi kapust, Ruddyt kiállították, a 11-est Lampard lőtte be. A hálóőr már korábban is főszereplő volt, ugyanis a 64. percben, egy légi párbaj során ököllel fejbe ütötte Drogbát, aki rövid időre az eszméletét is elvesztette, majd hosszú percekig ápolták. A kényszerszünet miatt a hosszabbítás 11 perces volt, ez a magyarázata annak, hogy a londoniak friss igazolása, Mata a végeredményt a 101. percben állította be. A Manchester City Dzeko négy góljával verte 5-1-re idegenben a Tottenham gárdáját, míg a Manchester United–Arsenal rangadón az MU 3-1-es félidő után 8-2-es (!) győzelmet aratott, az Ágyúsok továbbra is csak egy ponttal rendelkeznek, s nagyon mély gödörben vannak. Rooney háromszor vette be a kapujukat.
Premier League, 3. forduló: Chelsea– Norwich 3-1, Blackburn Rovers–Everton 0-1, Swansea–Sunderland 0-0, Aston Villa–Wolverhampton 0-0, Wigan Athletic–Queens Park Rangers 2-0, Liverpool–Bolton 3-1, Newcastle–Fulham 2-1, Tottenham–Manchester City
1-5, West Bromwich Albion–Stoke 0-1, Manchester United–Arsenal 8-2.
Élcsoport: 1. Manchester United 9 (13-3). 2. Manchester City 9 (12-3), 3. Liverpool 7 (6-2), 4. Chelsea 7 (5-2), 5. Wolverhampton7 (4-1)

Spanyolországban a bajnokság a 2. fordulóval rajtolt, mivel a múlt heti első kör a labdarúgók sztrájkja miatt elmaradt. Az előző szezonban bronzérmes Valencia az utolsó percekig vesztésre állt, ám végül
4-3-ra mégiscsak legyűrte a Racing Santandert. A házigazdák csatára, Soldado négyszer is betalált – a 2., a 88. és 90. percben az ellenfél, a 7. percben a saját kapujába.
Primera División, 2. forduló: Valencia–Santander 4-3, Gijón–Real Sociedad 1-2, Granada–Betis 0-1, Atlético Madrid–Osasuna 0-0, Bilbao–Rayo Vallecano 1-1, Mallorca–Espanyol 1-0, Getafe– Levante 1-1. A Zaragoza–Real Madrid és a Sevilla–Málaga mérkőzés lapzárta után ért véget, a Barcelona–Villarreal találkozót ma játsszák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.