Megduplázódhat az Eb-csapatok száma

Munkatársunktól
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma megduplázódhat a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság már biztos résztvevőinek száma: az eddigi három csapathoz, a házigazda lengyelhez és ukránhoz, valamint az elsőként kvalifikációt szerzett némethez csatlakozhat az olasz, a spanyol és a holland nemzeti gárda.
Az itáliaiaknak, továbbá a világ- és Európa-bajnok spanyoloknak e tekintetben elég csak magukra figyelniük, előbbieknek Szlovénia, utóbbiaknak Liechtenstein legyőzése biztos Eb-részvételt jelentene, ami könnyen összejöhet, már csak azért is, mert mindkét csapat saját közönsége előtt lép pályára Firenzében, illetve Logronóban. Az olaszok ugyanakkor döntetlen esetén is csoportgyőztesek lesznek, ha a szerbek Belgrádban nem gyűjtik be a három pontot a Feröer-szigetekkel szemben, bár ennek igen kicsi a valószínűsége. A harmadik együttes, amely révbe érhet, a magyar érdekeltségű csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető Hollandia. Első helye bebiztosításához azonban nem elég a saját sikere, hiszen akkor vallhatja magát Eb-résztvevőnek, ha több pontot szerez Finnországban, mint Svédország San Marinóban. Tehát nagy valószínűséggel négy pontot kellene zsákmányolnia, ami természetesen kizárt.

A mai program. A csoport: Azerbajdzsán–Kazahsztán, Ausztria–Törökország. B csoport: Oroszország–Írország, Macedónia– Andorra, Szlovákia–Örményország. C csoport: Szerbia–Feröer-szigetek, Észtország–Észak-Írország, Olaszország–Szlovénia. D csoport: Bosznia-Hercegovina– Fehéroroszország, Luxemburg– Albánia, Románia–Franciaország. F csoport: Horvátország–Izrael, Lettország–Görögország, Málta– Grúzia. G csoport: Svájc–Bulgária, Anglia–Wales. H csoport: Dánia– Norvégia, Izland–Ciprus. I csoport: Skócia–Litvánia, Spanyolország– Liechtenstein.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.