Megduplázott ösztöndíj rezidenseknek

Munkatársunktól
2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További öt évig havi nettó százezer forintot fizet a Veszprém Megyei Kórház azon rezidenseinek, akik jelentkeztek az Egészségügyi Államtitkárság által meghirdetett ösztöndíjprogramra – jelentette be Rácz Jenő, az intézmény főigazgatója egy szakmai konferencián. Kifejtette: a szaktárca ösztöndíjprogramjához csatlakozóknak vállalniuk kell, hogy a képzés végét követően további öt évig, azaz összesen tíz évig a magyar állami rendszerben dolgoznak. Akik erre az időre a Veszprém Megyei Kórházzal kötnek szerződést, azok számára garantálják a foglalkoztatást és a nettó 100 ezer forintos ösztöndíj megtartását, amit egyébként szakorvossá válásukkor elveszítenének.
A kórházigazgató elmondta: a múlt héten meghirdetett „Markusovszky Lajos plusz” programban eddig ketten írták alá szerződésüket, de már további két rezidens jelezte csatlakozási szándékát. Kiemelte: céljuk annak jelzése, hogy komolyan gondolják, szeretnék itthon tartani a dolgozókat.
Ismeretes: a Markusovszky Lajos- és a Than Károly-ösztöndíjat a nyáron hirdették meg. Hatszáz szakorvos és húsz szakgyógyszerész pályázhatott a fizetésén felüli havi nettó százezer forintos támogatásra. A határidőig viszont öszszesen csak 141-en jelentkeztek. Az államtitkárság bejelentette: újabb pályázati kört ír ki, s bővíti a lehetséges jelentkezők körét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.