Megtévesztő mézesmadzag a devizahitel

A svájci frank alapon számolt személyi, gépkocsi, lakás- és szabad felhasználású hitelek 2005-től 2009-ig évenkénti bontásban 635, azután 1017, egy évvel később 1482, majd 1636 és 138 milliárd forinttal nőttek, végül összesen 4808 milliárd forintra duzzadtak.

D. Horváth Gábor
2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a követelés mára szétterült a gazdaságban, és folyamatosan szívja ki a normális forintot – állítja Varga István (képünkön). A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának tagja szerint a nagy étvágyú devizaforint mára ehhez képest is 40 százalékkal hizlalta fel magát, s a háztartások már 6700 milliárd forint után fizetik a kamatot és a díjat. Húsz-harminc év alatt ez a rákos daganat feléli az adósok erőforrásait, átveszi a családok kezében lévő vagyont, és az egyre kevésbé működő rendszer felett elhatalmasodik. Ez addig tart, amíg a rendszerrel együtt elenyészik. Az emberek bizalma a bankrendszerrel szemben mára elveszett, „szakmunkásaik”, a bankárok pedig hamis érveikkel csak erősítik e bizalomvesztést.
Interjú az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.