Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megváltoztatott vallomás

Hangszálgyulladása miatt nem tudott megszólalni az erzsébetvárosi ingatlanpanama-ügy tegnapra beidézett tanúja. Korábbi és legújabb írásos vallomásának összevetéséből azonban kiderült: a büntetőeljárásban szereplő külföldi befektetők képviselője megváltoztatta a különösen Hunvald György volt MSZP-s polgármesterre tett terhelő állításait. A bíróság a későbbiekben tisztázza a súlyos ellentmondásokat.

2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polivodáné Dolinay Eszter, a Hunvald-ügyben a külföldi befektetők képviselője a Fővárosi Bíróságon nemcsak a másodrendű vádlott volt szocialista polgármester megítélésében keveredett ellentmondásba önmagával, de a per lényegét érintően is. Hunvaldról, Gál György elsőrendű vádlottról, a VII. kerület volt SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnökéről, valamint a már meghallgatott koronatanúról két éve még úgy emlékezett: „Nagy György konkrétan azt nem mondta nekem, hogy Gál György részére vesztegetési pénzeket kell átadnia, arra azonban egyértelműen utalt, hogy Gál az, aki az egyes ingatlanok kapcsán döntési helyzetben van.” – Bármennyire is kulcsfigura volt a gazdasági bizottság elnökeként, Hunvald György polgármester nélkül egy sor kérdés az ingatlanok vonatkozásában nem volt rendezhető – folytatta 2009-ben vallomását Polivodáné. Legutóbb viszont azt állította: az eladásokról nem tárgyalt a volt polgármesterrel.
A napokban azt magyarázta, hogy az általa képviselt ír és izraeli befektetők azért nem közvetlenül az önkormányzattól vásárolták meg „dupla áron” az értékes önkormányzati ingatlanokat, mert azok már mind elkeltek. Ezzel szemben a tanú korábbi vallomásában számos, a vád szerinti épület esetében azt vázolta, hogy ez éppen ellenkezőleg történt. A Dob utca 14. szám alatti ingatlannál például leszögezte: „Nagy György azzal mutatta meg nekünk az ingatlant, hogy amennyiben tudunk rá befektetőt keresni, akkor ő, illetve projektcége megveszi az ingatlant az önkormányzattól.” – Az ingatlan-adásvételi szerződést még alá sem írták a kerülettel, amikor az ügyletekre a Nagyék által létrehozott projektcég üzletrészét részvételünkkel már át is ruházták egy offshore cégre – fogalmazott a tanú, aki Nagyhoz hasonlóan eleinte gyanúsított is volt.
A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Gál, Hunvald és 23 társuk bűnszervezetben elkövetett csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel – 17 önkormányzati ingatlan eladásával vagy annak kísérletével – több mint 600 millió forintos kárt okoztak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.