Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Méltó az elitstátusra a Csokonai

2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helye van teljesítménye alapján a Csokonai Színháznak a Nemzeti Színház vezetésével létrejövő elitkörben, Debrecen fenntartóként támogatja, hogy a teátrum pályázza meg a nemzeti színházi státust – mondta Kósa Lajos polgármester a tegnapi évadnyitó társulati ülésen. Az elitkörbe szerinte fél tucat színház kerülhet be. Ehhez fenntartói támogatás, illetve az eddigiektől eltérő finanszírozás szükséges. Hozzáfűzte, a nemzeti színházak kiválasztásánál produkciók minősége alapján történő rostálással szemben azon színházak helyzetbe hozását tartja jónak, amelyek társulati formában, mindhárom művészeti tagozatot működtetve képesek minőségi munkára.
Közölte, a drámatagozattal rendelkező Ady gimnáziumnál a város élni szeretne a visszaszerződés lehetőségével, ami azt jelenti, hogy meghatározott feltételek mellett ezt a képzési formát az állam helyett továbbra az önkormányzat tartaná fenn. Vidnyányszky Attila igazgató kifejtette, a színházak sorsát hosszú távon meghatározó radikális változások vannak napirenden. Ezek hozhatnak a Csokonai „konyhájára”, mert a világ bármelyik színházában helytálló darabokat sikerült színpadra állítaniuk. Örömét fejezte ki, hogy a város végre elkezdte magáénak érezni a színházat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.