Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Mélyütés Obamának

Hírösszefoglaló
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bob Turner, a republikánusok jelöltje nyerte meg a New York-i kilences számú választókörzetben kiírt voksolást, nagy aggodalmat keltve ezzel a demokraták körében. Ezt a körzetet ugyanis hagyományosan a demokraták szokták megnyerni, s most is erre számítottak, még akkor is, ha az előző képviselőnek, Anthony Weinernek kínos körülmények között kellett távoznia. A képviselő szexuális tartalmú képeket küldött önmagáról egy ismeretlen nőnek, a botrányba belebukott, s ezért kellett most új szavazást kiírni.
Az elnökválasztás közeledtével a mostani szavazást erőfelmérőnek tekintették sokan, az eredmények tudatában így vélekedett a győztes Turner is. „Arra kértük ennek a kerületnek a lakosságát, hogy küldjenek egy üzenetet Washingtonba, reméljük, tisztán hallják: Elnök úr, rossz úton halad!” – mondta Bob Turner hallgatósága előtt, miközben a falakat az amerikai és az izraeli nemzeti lobogó díszítette. A kilencedik kerület ugyanis jellemzően fehérek által lakott, viszonylag jómódú része New Yorknak, ahol nagyon magas a zsidóság aránya, így a pártok is így próbálják megszólítani a választókat. Anthony Weiner és a most vesztes David Weprin egyaránt zsidók, míg a győztes Bob Turner katolikus, ám gazdasági-politikai álláspontja határozottan Izrael-párti, így a zsidó közösség is inkább mellette állt ki.
Hank Sheinkopf elemző az ABC televíziónak nyilatkozva elmondta, ha már a katolikusok is a republikánusokra szavaznak, akkor nagy a baj a demokraták szemszögéből. Márpedig a helyi demokrata kampánystáb nagyon erős és hatékony, csak a tévés hirdetésekre félmillió dollárt költött, összességében pedig nagyjából hétszer annyi pénzt áldoztott a kampányra, mint a republikánusok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.