Menetrend

Akár egy héten belül gyanúsítotti kihallgatásra idézheti az ügyészség Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, aki a nyomozó hatóság szerint hivatali visszaélést követett el, amikor a Sukoróra tervezett beruházás támogatásáról döntött.

Swendt Pál
2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) rövidesen gyanúsítotti idézést küld Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek, miután az Országgyűlés hétfőn este felfüggesztette a szocialista politikus mentelmi jogát. A T. Ház döntéséről az ügymenet szerint Kövér László házelnök titkársága értesíti Polt Péter legfőbb ügyészt, aki Gyurcsány képviselői védettségének megvonását indítványozta. A vádhatóság vezetője az országgyűlési határozatot megküldi a sukorói beruházás kapcsán vizsgálatot folytató KNYF illetékesének. A nyomozó ügyészség ezután tetszés szerint idézheti a leendő gyanúsítottat, akinek a közölt időpontban meg kell jelennie a hatóság fővárosi, Zichy Jenő utcai épületében. Az szinte biztosra vehető, hogy a KNYF nem veszi őrizetbe a volt kormányfőt, és nem kezdeményezi előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel a Gyurcsány terhére róható bűncselekmény büntetési tétele nem haladja meg a három évet.
Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés miatt akarja gyanúsítottként kihallgatni a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben Schiffer András LMP-s frakcióvezető korábbi feljelentése alapján. Az ügyészség gyanúja szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő hamis értékbecsléssel a sukorói telkeket áron alul, a pilisi gyümölcsösöket áron felül értékeltette, és 1,3 milliárd forintos kárt okozott az államnak. A gyanú szerint Gyurcsány Ferenc határozta meg a vagyonkezelő igazgatójának a telekcserét, és döntötte el, hogy az állami tulajdont a befektetők megszerezhetik. A legfőbb ügyész ez év áprilisában kérte az Országgyűlés elnökénél a volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.