Mészáros bérelt helye a vb-dobogón

Munkatársunktól
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két gyengén sikerült nap után a péntek remekül indult számunkra a párizsi cselgáncs-világbajnokságon; no persze bíztunk is benne, hogy így lesz. A női 70 kg-ban Mészáros Anett az előző három vb-n sorrendben egy bronzot, majd két ezüstöt szerzett, tavaly Eb-t nyert, s a 78 kg-ban induló Joó Abigél is győzött a 2009-es bécsi Eb-n. Tavasszal az isztambuli kontinenstornán mindketten az 5. helyen végeztek, a vb-t pedig Mészáros a világranglista 5., Joó a 6. helyéről kezdhette. S éltek azzal, hogy kiemeltként jó sorsolást kaptak, egyaránt megnyerték az első három meccsüket, így a nyolc közé kerültek. Mészáros a négy közé jutásért a vb-3. japán Kuniharán is túljutott, Joó azonban nem bírt a vb-2. brazil Aguiarral, majd a vigaszágon a 2009-es világbajnok holland Verkerk is legyőzte őt, így 7. lett.
Mészáros az elődöntőben a hazai közönség előtt szereplő, olimpiai 2. és kétszeres világbajnok Decosse-szal találkozott, akit eddigi négy meccsükön csak egyszer vert meg. Sajnos most sem sikerült neki, egy-egy intést követően, 2:15 perc elteltével a francia horogdobására ippont kapott. A Honvéd versenyzőjének a bronzéremért az ugyancsak Eb-1. szlovén Srakával kellett megküzdenie, akivel 2-2-re állt a különpárharcuk. Tegnap óta azonban 3-2-re Mészáros vezet. Fél perccel a találkozó vége előtt földhöz teremtette ellenfelét, s bár a bírók megzavarodva először a szlovénnak könyvelték el az akciót, végül honfitársunknak írtak be egy jukót, a folytatásban pedig a lábát fájlaló Sraka feladta a küzdelmet. Mészáros így sorrendben a negyedik világbajnokságán nyert érmet, két ezüst után másodszor bronzot. Az arany jó lesz jövőre az olimpián, s ezt az érintett is így gondolja: „Ha négy éve megkérdezik, hogy elégedett lennék-e a vb-ken két-két ezüsttel és bronzzal, azt mondtam volna, hogy örülnék neki. Ám ide aranyért jöttem, ez a francia lány miatt nem sikerült, két év múlva újra megpróbálom. De persze beérem jövőre az olimpiai arannyal is! A mai nap egyébként sem volt egyszerű, sérülésből jöttem vissza, fejben sokkal jobb voltam, mint testileg. Úgy mondanám, hogy magamhoz képest elégedett vagyok.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.