Milliókért rendelt a gyanúsított

Hírösszefoglaló
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadulása után két és fél millió forint értékben rendelt műszaki cikkeket az interneten a Pécsi Tudományegyetem (PTE) költségére az intézmény vesztegetéssel gyanúsított volt gazdasági főigazgatója, I. Gábor. Bódis József, a PTE rektora a rendelés tényét megerősítette, az esetet jelentette a rendőrségnek, valamint belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.
A távirati iroda úgy értesült, hogy I. Gábor a megrendeléseket még egyetemi vezetőként kapott VIP-kártyájának birtokában bonyolította le, e jogosultságát ugyanis nem szüntették meg. A volt főigazgató szerencsére csak 83 ezer forint értékben tudott vásárolni, mert a Magyar Államkincstárnál időben leállították, illetve visszamondták a megrendeléseket.
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tavaly április óta folytat nyomozást a PTE gazdálkodásával összefüggésben bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt, s több mint húsz ember ellen indult eljárás. Az NNI feltételezései szerint az egyetemi alkalmazottak pénzért jogtalan előnyhöz juttattak három vállalkozást. I. Gábor augusztus 29-én, meglévő közalkalmazotti jogviszonyából adódóan jelentkezett munkáltatójánál, és írásban is bejelentette: táppénzes állományban van, amit a munkáltató tudomásul vett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.